پیشنهادهای سردبیرستون‌ها و پاورقی‌هاماجراهای عجیب امیرارسلان بزرگ طوسی

ماجراهای عجیب امیرارسلان بزرگ طوسی

امیرارسلان بزرگ طوسی از شخصیت‌های نامدار مشهدی است که کمتر شناخته شده است.
در سال ۱۹۲۰ میلادی به دنیا آمد و در سن ۹۵ سالگی در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴ شمسی) چشم از جهان فرو بست.
او جهانگرد، نویسنده، فیلسوف، روزنامه‌نگار، عکاس، کارشناس علوم اجتماعی، سیاستمدار، هنرمند و هوانوردی درجه یک بود و به واسطه هوش و ذکاوت بالا و تبحر در علوم و فنون مختلف و قدرت تحلیل و اندیشه و سخنوری بالایی که داشت، در رویدادهای مهمی در طول عمر با برکت خود حضور داشت و نقش‌آفرینی کرد.
وی یکی از نامدارترین مشهدی‌های کل اعصار است که به قول امروزی‌ها پرچم مشهد را در نقاط مختلف جهان بالا نگه می‌داشت!
در عصر شبکه‌های اجتماعی و در زمانه‌ای که مشهدی‌ها هم همانند سایر مردم ایران سرشان توی تلگرام است و با متن‌های کوتاه و بی‌معنی روزگار می‌گذرانند، تعجبی ندارد که چنین شخصیت نامداری ناشناخته مانده است.
در «مشهدمگ» در سلسله یادداشت‌هایی به بیان زندگینامه و خاطرات این مشهدی‌الاصل عزیز می‌پردازیم. کل ماجرا ممکن است طنز و شوخی به نظر برسد، ولی مگر دنیا چیزی غیر از شوخی است.
از شما خواننده باهوش دعوت می‌کنیم خاطرات امیرارسلان بزرگ طوسی را با دیده جان بخوانید و با ما همراه باشید.


امیرارسلان در خاندان بزرگ «بزرگ طوسی» و در شهر مشهد در سال ۱۹۲۰ به دنیا آمد.
همانطور که می‌دانید، خاندان بزرگ طوسی (همانطور که از فامیلشان هم مشخص و مبرهن است)، جزو بزرگان شهر مشهد بودند.
در تاریخ آمده است که یک مشهد بود و یک خانواده بزرگ «بزرگ طوسی».
آنطور که نوشته‌اند، وقتی امیرارسلان به دنیا آمد، به مدت ۷ روز و ۷ شب در محله سرشور که محل زندگی آقا بزرگ طوسی (بزرگ خاندان بزرگ طوسی) بود، مراسم جشن و سرور برگزار شد، همراه با صرف صبحانه و نهار و شام رایگان و مخلفات رایج آن زمان.
خلاصه، امیرارسلان بزرگ طوسی همانطور که رسم روزگار است، برنامه بزرگ شدن را در پیش گرفت (منظور از بزرگ شدن این است که مثل تمام بچه‌های دیگر رشد می‌کرد و طبیعتا بزرگ می‌شد. اینکه فامیل وی بزرگ طوسی بود ماجرای دیگری است و از اول بزرگ طوسی بود، ولی طبیعتا از اول بزرگ به آن معنای دیگر نبود و این کار به تدریج رخ داد و وی بزرگ و بزرگ‌تر شد. – توضیحات نگارنده)
خلاصه، امیرارسلان به سن ۷ سالگی رسید و آقا بزرگ طوسی (پدر امیرارسلان) که از ملاکان بزرگ دیار نوقان بود و پول و پله فراوانی داشت، تصمیم گرفت که امیرارسلان را برای تحصیل به بلژیک بفرستد. آن زمان بلژیک یک جای باکلاسی بود که اعیان مملکت بچه‌هایشان را می‌فرستادند آنجا.
اینکه یک بچه ۷ ساله را چگونه می‌شود فرستاد دیار غربت، ماجرای غریبی در ظاهر به نظر می‌رسد، ولی این غریب بودن به خاطر عدم آشنایی شما خواننده محترم با واقعیت وجودی امیرارسلان بزرگ طوسی است. اگر به جای اینکه سرتان توی آن کانال‌های تلگرامی باشد، کمی تاریخ مشهد را خوانده بودید و با زندگی امیرارسلان بزرگ طوسی آشنا بودید، متوجه می‌شدید که امیرارسلان ۷ ساله با سایر ۷ ساله‌های مشهدی خیلی فرق دارد.


ادامه ماجرا به صورت پاورقی در «مشهدمگ» منتشر می‌شود.

با ما همراه باشید و با زندگی این مشهدی ناب آشنا شوید.

شروع-جنگ-جهانی-اول
پدر امیرارسلان بزرگ طوسی دوستی و مودت قدیمی با شاهزاده‌های اطریشی داشت. در تصویر پدر وی را در کنار شاهزاده اطریش در سارایوو مشاهده می‌کنید. دقایقی پس از گرفتن این عکس، شاهزاده اطریش توسط یک افراطی ترور شد و جرقه شروع جنگ جهانی اول در اروپا زده شد.
در تاریخ آمده است که حتی تلاش‌های مجدانه بزرگ آقای طوسی هم نتوانست جلوی شعله‌ور شدن جنگ جهانی اول را بگیرد. اروپایی‌های آنقدر برای جنگ با همدیگر له‌له می زدند که حتی ریش گرو گذاشتن بزرگ آقا هم آنها را از جنگ منصرف نکرد.
پدر امیرارسلان (که در تصویر وی را در کنار دوشس اطریش می‌بینید) مجبور شد چند سالی را در اروپا بماند. در همین کش و قوس‌ها بود که امیرارسالان هم به دنیا آمد. آگاهان نقل می‌کنند که امیرارسلان در هنگام تولد نوزادی بیش نبود، ولی همین آگاهان اضافه می‌کنند که با دیدن وی متوجه شدند که یک بزرگ دیگر در خاندان بزرگ طوسی به دنیا آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا